Sommarkurs i Cowboy Action Shooting

Smedjebackens Skytteförening är en av Sveriges största Westernskytte-föreningar anslutna till Svenska Westernskytteförbundet, SWSf.

Under sommaren kommer vi genomföra en introduktionskurs i Cowboy Action Shooting. Planerade tillfällen är 18/6, 2/7, 16/7, 30/7, 31/7.

Kursen består av tre förberedande träningar där man får bekanta sig med skytteformen, utrustningen och övriga medlemmar i föreningen, sista helgen består av den formella RO1 utbildningen samt det teoretiska och praktiska provet. För deltagande krävs medlemskap i Smedjebackens Skytteförening samt medlemskap i Svenska Westernskytteförbundet. Vi väljer att hålla det här tillfället enbart för våra egna medlemmar då antalet redan är tillräckligt stort att fylla en grupp. Givetvis kan datum komma att behöva justeras

Kursen är kostnadsfri för föreningens medlemmar och den teoretiska kursen samt dess prov kostar 100 kr. Övrig utrustning kan lånas under utbildningen. Din ammunitionsåtgång under utbildningen uppskattas till 300-500 skott och det går att köpa till självkostnadspris.

Medlemskapet i Smedjebackens Skytteförening är 300 kr första året och 150 kr per år vid fortsatt medlemskap, Westernskyttar betalar även in 450 kr för del i målmateriel. Fyll i en medlemskapsansökan här:
http://skyttarna.se/index.php/kontakta-oss/

Medlemskapet i Svenska Westernskytteförbundet kostar 250 kr för huvudmedlem, 100 kr för maka/make/sambo, och 50 kr per barn. Information om medlemskap i SWSf hittar du på
https://swsf.se/blimedlem.html.

När du registrerar dig väljer du Blacksmith Hill Rangers som föreningstillhörighet. Du kan också göra betalningen för ditt SWSf medlemskap genom Smedjebackens Skytteförening

Anmäl ditt intresse till kursen genom att skicka ett mail till mattias.lind@skyttarna.se, ange Sommarkurs CAS i rubriken, och beskriv din skyttebakgrund så tydligt du kan i meddelandet.

Årsmöte 2024

Årsmötet avhölls den 14:e april anno 2024 kl 13:00 på skjutbanan under taket av skjuthallen på 300-meters banan. Det var kyligt i luften, men ändå hade 13 djärva medlemmar letat sig dit. Både nya medlemmar som gamla, från när och fjärran. Röstlängden togs upp och mötesordförande samt -sekreterare valdes, och mötet var igång.

Den nya styrelsen samt funktionärer är som följer:

OrdförandeMattias Lind
KassörHans-Olof Ludvigsson
SekreterareVakans **)
LedamotMikael Sirén *)
LedamotNiclas Carlman
LedamotStyrbjörn Andrén **)
SuppleantVakans *)
SuppleantVakans **)
ValberedningPeter Karlsson
ValberedningAnders Haqvinsson
RevisorJan-Åke Börjesson
RevisorRickard Wickman
RevisorsuppleantTony Grönlund
BanchefTed Kvarnström
*) Bo Lambrell valde att avträda från styrelsen inför det konstituerande mötet vilket innebär att förste suppleant inträder som ordinarie ledamot, och att andre suppleant blir första suppleant och styrelsen kommer ha en vakans på andre suppleant.
**) Daniel Trendier valde att avträda från styrelsen av personliga skäl. Det gör att första suppleant inträder som ordinarie ledamot och vi nu har två vakanser på suppleanter. Vi söker även en sekreterare där vi även kan adjungera en medlem utan att denne är röstberättigad i styrelsen.

Här följer mötesprotokoll och revisionsberättelse.

25/50 metersbanan bokad 28/10 2023

Mellan 1200 och 1600 är våran 25/50 metersbana bokad för gruppaktivitet. Givetvis är 300 metersbanan öppen för medlemmar under den stunden.

Med vänliga hälsningar, ordföranden

Arbetsdag den 21 maj

När: Söndag 21 maj. kl 1000- 1400

Var: Humboberget skjutbanan

Syfte: Skjutbanan behöver en allmän städning och mindre reparationer, detta för att vi skall kunna fortsätta vår skytte verksamhet även i fortsättningen. Vi kommer bland annat att laga taket på 300m banan.

Hur: För arbetsdagen uppmanas medlemmar ta med egna verktyg såsom såg, spade, hammare, skruv, mm. Denna arbetsdag kommer i första hand fokusera på allmän städning. Vi har skräp bestående av papper och hylsor att städa. Även tillverkning av skyttetavlor och städning av gammal skyttematerial. Åka till tippen med skräp och röja lite sly. Allt är beroende av just dig som medlem. Hur många som kommer avgör hur fin skjutbana vi kommer att skjuta på. Vi kommer alla att hjälpas åt, så alla kan bidra till något. Tillsammans gör vi våran skjutbana ännu bättre!

Förtäring: Föreningen kommer att bjuda på skjutbaneburgare beståendes av 100% nötkött. För att säkerställa att alla får skjutbaneburgare behöver ni anmäla deltagande till sekreteraren Johan senast 2023-05-15 (måndag).

Formulär: https://forms.office.com/e/LBLEj8Np0y

SMS: 0704210872

Epost: johan.persson@skyttarna.se

Årsmötet 2023

Äntligen har vi fått årsmötet justerat och slutsignerat. I år har vi återigen använt digital signering med BankID via https://min.ebox.nu som drivs av TellusTalk. Det är en riktigt smidig lösning som vi i styrelsen rekommenderar.

Årsmötets protokoll kan du läsa här:

Till årsmötet hör även denna bilaga:

Samt lite fler dokument rörande årsmötet:

Och påföljande ett årsmöte håller styrelsen ett konstituerande möte där man befäster styrelsens sammansättning, dess roller, regler runt föreningsintyg, direkta punkter från årsmötet, och när nästa styrelsemöte skall hållas. Och det kan du läsa här:

Påminner om arbetsdagen söndagen den 21 maj, mer information kommer på hemsidan inom kort.

På arbetsdagen kommer vi behöva föranmälan då vi ska bjuda på förtäring, blir det hamburgare i år igen, ja det är det ni medlemmar som avgör. Ordförande har i alla fall lovat att stå i köket, och han föredrar visst hamburgare före korv. Vi har lite allmänt städande och lite att reparera, så håll koll på hemsidan vad vi behöver hjälp med. Förhoppningsvis får vi till taket på skjuthallen på 300M banan.

Bästa hälsningar,

Styrelsen

Föreningsmästerskap i enhandsskytte

Söndagen den 7:e augusti 2022 kl 13:00 har vi årets klubbmästerskap i enhandsskytte, det blir en kombination av flera delgrenar som 25M precision, fältskytte på bana, och steel target.

Anmälan sker via epost till mikael.siren@skyttarna.se senast den 31:a juli 2022.

Tävlingsavgift: 50 kr (18 år eller yngre gratis).

Krav för deltagande:

 • Eget vapen och ammunition
 • Medlemskap i Smedjebackens Skytteförening

Hjälp, vi behöver just din hjälp! Arbetsdag Oktober 2021

Ärade medlem,

Som du säkert vet så har vi fortsatt skjutförbud på våra skjutbanor, när vi äntligen fick besiktningen gjord den 8:e september fick vi påbackning på några punkter samtidigt som vi fick beröm för det vi redan åstadkommit på skjutbanan. Nu behöver vi din hjälp.

Lördagen den 2: a oktober har vi en obligatorisk arbetsdag för samtliga medlemmar där vi bl a behöver luckra upp vårat kulfång 300 metersbanan så vi kan skjuta grövre kalibrar än klass 4. Vi väntar fortfarande på det renskrivna besiktningsprotokollet från Polisen, det bör komma inom några dagar. När vi väl har det kan vi börja planera arbetet i än mer detalj. Det vi vet är att det kommer behövas spadar, krattor och allehanda verktyg. Har någon tillgång till last- och/eller grävmaskiner modell större som kan sponsra föreningen med maskintid ombeds man att kontakta styrelsen omgående.

På vår hemsida kommer vi lägga upp mer information, och även ha ett formulär där du kan meddela oss vad du kan ha med dig, http://skyttarna.se. Gå in där och titta. Vi har också talat med Burger Bike, de har en jättegod hamburgare med läsk som kostar 89 KR per portion. Om vi får ihop minst 30 ST förbokningar så kommer de och smörjer våra gommar, Du betalar givetvis din egen portion.

Om vi inte hinner helt klart på lördagen bör vi vara beredda att kanske göra ett handtag på söndagen också, alternativt om vi kan planera in det på individuell basis den närmsta veckan efter. Den stora utmaningen är att vi behöver få allt klart innan den 31: a oktober. Vi har 8 veckor på oss att fixa ombesiktningen, annars blir det en nybesiktning som vi troligtvis får vänta en bit in i nästa år för att få bokad.

Eftersom vi har 120 st medlemmar borde det ju vara ganska enkelt att få ihop en riktigt stor arbetsstyrka, om du verkligen inte kan komma den 2:a oktober kontaktar du styrelsen så kanske vi kan hitta något du kan hjälpa till med som underlättar för de som kan komma.

Sammanfattningsvis,

 • Boka in lördagen den 2: a oktober redan nu, flagga även söndagen       den 3: e oktober.
 • Gå in på vår hemsida löpande fram till arbetsdagen för mer information.
 • Vi kommer sätta upp lapp på skjutbanan med sammanfattning              om vi får fler detaljer.
 • Fyll i formuläret på hemsidan; https://forms.office.com/r/tQS0nmHUhX
  • Så vi vet att du kommer
  • Så vi vet om du har redskap,
  • och vad för redskap.
  • Och om du har tillgång till maskiner.
  • Och framför allt om du vill ha en smarrig burgare från Burger Bike.
 • Behöver du nå styrelsen e-postar du helst styrelsen@skyttarna.se.
 • I yttersta nödfall ringer du 0709381650 som går till Mattias, kan jag inte svara lämnar du meddelande eller skickar ett sms.

Med bästa hälsningar,

Styrelsen

Smedjebackens Skytteförening

Årsmöte 2020

Hej på Er ärade medlemmar, coronan härjar fortfarande och vi gör det vi kan för att både agera i föreningen och följa de riktlinjer folkhälsomyndigheten ger oss.

Då vi inte får samlas fler än 50 personer är det svårt att genomföra ett årsmöte där vi träffas då vi har fler medlemmar än 50 st, och på ett årsmöte SKALL alla medlemmar kunna närvara. Utöver detta är det ju också många av våra medlemmar som tillhör den ena riskgruppen eller den andra och på så sätt också har svårt att mötas på riktigt.

Vi kommer genomföra Årsmötet torsdagen den 25:e juni kl 19:00, och vi kommer genomföra det som ett onlinemöte, och vi kommer begära föranmälan. Finns det medlemmar som inte kan ansluta till ett onlinemöte kommer vi försöka hjälpa till med att även sända mötet i någon lokal.

Alla handlingar inför årsmötet kommer delas i det här inlägget, och information om årsmötet kommer dels som notis i lokala annonsbladet, på hemsidan http://skyttarna.se, på våran facebook-sida och som uppsatta lappar på skjutbanan.

Anmäl dig via epost till mattias.lind@skyttarna.se.

Mötesdokument:

(kommer snarast)

Äntligen höstlovsskytte!


Under höstlovet erbjuder Smedjebackens Skytteförening åter igen Luftgevärsskytte för lovlediga skolbarn från 9-års ålder. På onsdagen den 30:e oktober mellan 13:00 och 16:00 har vi instruktörer på plats i luftgevärshallen på Stegelbackens Skola. Ingång sker i källar-/markplan från Sveavägen. Aktiviteten är gratis, och barn under 16 år behöver intyg från målsman. Vid ankomst registrerar vi deltagaren och om deltagaren är intresserad att fortsätta med luftgevärsskytte kommer vi skicka ut information om hur man blir medlem och när vi har ordinarie föreningsaktiviteter. För mer information kontakta Mikael Sirén på telefonnummer 073 981 71 19.

En favorit i repris, sportlovsskytte…


Under sportlovet erbjuder Smedjebackens Skytteförening åter igen Luftgevärsskytte för lovlediga skolbarn. På onsdagen den 27:e februari mellan 10:00 och 12:00 har vi instruktörer på plats i luftgevärshallen på Stegelbackens Skola. Ingång sker i källar-/markplan från Sveavägen. Aktiviteten är gratis, och barn under 16 år behöver intyg från målsman. Vid ankomst registrerar vi deltagaren och om dletagaren är intresserad att fortsätta med luftgevärsskytte kommer vi skicka ut information om hur man blir medlem och när vi har ordinarie föreningsaktiviteter. För mer information kontakta Mikael Sirén på telefonnummer 073 981 71 19.